Zaterdagavond 13 januari Ruysdael strijkkwartet

 

Het Ruysdael Kwartet is een van Nederlands bekendste strijkkwartetten (Joris van Rijn viool, Emi Ohi Resnick viool, Gijs Kramers altviool, Michael Müller cello). Al een kwart eeuw spelen zij samen en zij kregen vele onderscheidingen o.a. de Kersjesprijs!

Het kwartet is met grote regelmaat te horen op de radio en op alle Nederlandse podia. Ook speelt het kwartet veelvuldig in het buitenland met een aantal tournees in Japan maar ook recent in het Brighton Festival in het Verenigd Koninkrijk en de Zunfkonzerte in Zürich.

De opnames van het kwartet werden gelauwerd in nationale en internationale pers en in de vergelijkingen in het programma Diskotabel kwam het kwartet veelvuldig als favoriet uit de bus.

‘Het Ruysdael Kwartet maakte met een fenomenale uitvoering van Schuberts Kwartet ‘Der Tod und das Mädchen’ duidelijk tot de absolute wereldtop te behoren. Alleen al met hun rijke, veelkleurige klank trekken de vier musici je hun betoog in. Het kwartet bereikt een maximale expressie met totale technisch beheersing. Elk detail klopt, elke noot valt precies op zijn plaats. Maar aan het spel van het Ruysdael Kwartet klinkt niets bedacht. Open zenuwen raakt het.’

Winand van de Kamp – Haarlems Dagblad, 24 september 2020

Programma:

  • Beethoven Strijkkwartet opus 95
  • Bartók Strijkkwartet nr. 3
  • Brahms Strijkkwartet nr. 2, opus 51

Een video uit de tijd van Corona en Zoom-concerten, wat heerlijk dat u dit nu weer live kunt horen: