Zaterdagavond 25 november Klara Wurtz (piano)

 

Klára Würtz, geliefde pianiste, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld, speelt de Goldbergvariaties van J.S.Bach.

Leids Dagblad schreef over dit concert op 21 mei jl
“Goldbergvariaties vertolkt door een fenomenale Würtz ” 

Klára Würtz werd geboren in Boedapest, Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Op veertienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Franz Liszt Muziekacademie. Zij volgde lessen bij Zoltán Kocsis, Ferenc Rados en György Kurtág, en kreeg beurzen van András Schiff voor zijn masterclasses in Prussia Cove, Engeland.

Met het kinderkoor van de Hongaarse radio en televisie maakte zij vele grote internationale tournees, waarbij zij de muzikale intermezzo’s op de piano speelde. Zij trad met dit koor op in grote zalen als La Scala in Milaan en de Bunkha-Khai-Khan concertzaal in Tokyo. In 1985 won zij de Ettore Pozzoli Pianocompetitie in Milaan.

In 2001 maakte zij een tournee met de Nord-West Deutsche Philharmonie in Nederland en Duitsland met het pianoconcert van Schumann, waarmee zij ook haar debuut maakte in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

In het voorjaar van 2003 debuteerde Klára Würtz in de Carnegie Hall in New York en de Boston Symphony Hall met The Boston Symphony Orchestra onder leiding van Bernard Haitink, met wie zij Mozart uitvoerde.

Zij heeft veel opnamen gemaakt voor de Franse, Amerikaanse, Hongaarse en Nederlandse radio en televisie. Ook als kamermusicus is zij zeer actief, door onder meer deel uit te maken van Klaviertrio Amsterdam, en een duo te vormen met celliste Timora Rosler.

Klára Würtz heeft meer dan 18 cd’s opgenomen. Sinds 1996 woont en werkt zij in Amsterdam en is ze docente aan het Utrechts Conservatorium.

Hierbij een video-opname, maar Liever Live !

 

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT