Thomas Beijer (piano) 16 april

Thomas Beijer

“Bedwelmende liefde en verschroeide aarde in Canción y Danza”.

Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting.
Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.”

Op zijn zestiende raakte Thomas Beijer in de ban van de Spaanse muziek.
Voor Thomas brachten de poëzie van Lorca, de ritmes en melodieën van de Spaanse muziek en de schilderijen van Goya het zuidelijke Spanje bijna voelbaar en tastbaar tot leven, al was hij er tot zijn vijfentwintigste nog nooit zelf geweest.
Beijer: ‘Door de verhalende kracht van de Spaanse pianomuziek, had ik na tien jaar studeren het gevoel dat ik Spanje dóór en door kende. Maar het verlangen om ook lijfelijk door het Zuiden van Spanje te trekken, om er de geuren en kleuren van het landschap op te kunnen snuiven en de zigeuners muziek te horen maken, werd steeds groter. Zo ontstond in 2013 het plan om samen met filmregisseur Lucas van Woerkom, specialist in muzikale films, een documentaire te maken over mijn eerste reis naar Spanje: Canción y Danza.’

“Bedwelmende liefde en verschroeide aarde in Canción y Danza”.
Thomas Beijer neemt u samen met de componisten Albéniz, De Falla, Rodrigo, Granados en Mompou mee in Spaanse sferen. Thomas’ intense en integere interpretatie van de Spaanse pianomuziek wordt afgewisseld met inspirerende filmbeelden gemaakt door Lucas van Woerkom.

 

 

flyer