Larissa Groeneveld & Gwyneth Wentink (cello / harp) 23 januari

160123 Duo Larissa Gwyneth foto D.Noppen

“Haar harpspel is betoverend van klankkleur, Gwyneth Wentink speelt recht uit haar hart.”

“Retenez bien ce nom, Larissa Groeneveld! Cette merveilleuse artiste,
a été incomparable de tenue de puissance intérieure, de tension magnifiquement contròlée, avec un sens inné de la vraie poésie.”
Le Figaro (1995)

Het duo Larissa Groeneveld – cello en Gwyneth Wentink- harp presenteren een programma waarin verschillende instrumenten en stijlen elkaar afwisselen in een avontuurlijk programma, waarin verschillende stijlen en stromingen worden gecombineerd.
Boccherini’s sonates worden uitgevoerd op een Franse cello van Salamon uit de 18de eeuw. Deze Parijse cello is met darmsnaren bespannen en wordt gecombineerd met een klassieke stok waardoor de kleuren en vrijheden lichter en speelser zijn. Gwyneth speelt dit repertoire op een authentieke Franse Erard harp.

Larissa en Gwyneth over de keuze van hun programma 
“Van het stuk ‘Duo’ van Isang Yun spelen we het eerste deel. Wij vinden het een geweldig stuk, en zeer de moeite waard om te spelen.
Natuurlijk verdient Loevendie ook wat meer uitleg: hij heeft dit werk voor ons geschreven, voor ons natuurlijk een enorme eer. Het stuk is zeer compact, zeer interessant in zijn kleuren, ritmiek en swung.
Deze twee iets meer uitdagende stukken zijn mooi ingebed met enorme ‘high lights’ en ‘easy going’ stukken van Boccherini , Ben Haim, Piazzola en Khan.
Oene van Geel heeft een spectaculair virtuoos en goed in het gehoor liggend, swingend stukje voor ons geschreven!
Arvo Pärt – “Spiegel inm Spiegel” origineel voor viool – piano, maar wij vinden het heel goed klinken voor cello – harp.”

De grote verscheidenheid aan kleuren en ritmes maken dit programma tot een ware belevenis.

UITVERKOCHT u kunt zich nog op de wachtlijst laten zetten.