Henk Neven Hans Eijsackers 2 april

Henk Neven Hans Eijsackers (bariton / piano)  “Rêves d¹Espagne”

Henk Neven- BaritonPhoto: Marco Borggreve

 

 

160402 Hans-Eijsackers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Henk Neven en Hans Eijsackers adembenemend goed.”

Henk Neven studeerde in 2003 ‘met de hoogste onderscheiding’ af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Koningsberger en Margreet Honig. In 2002 behaalde hij ‘met onderscheiding’ het diploma van De Nieuwe Opera Academie.
Met een stem die veel als lyrisch, donker en warm wordt omschreven laat Henk Neven van zich horen. De allround bariton koestert, naast opera en oratoria, een grote liefde voor het Lied, waarbij hij graag van een thema uit gaat. Hij zingt over dingen die bij het leven horen, zoals geluk, de dood en het verlangen.
Aan de vleugel wordt hij bijgestaan door Hans Eijsackers.
Naast zijn werk als docent hoofdvak piano en kamermuziek aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Sinds 1 oktober 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.
Het duo werkt samen sinds de auditie voor de Nederlandse Muziekprijs, die Neven in 2011 ontving.

“Rêves d’Espagne”, een prachtig programma met Spanje als inspiratiebron. Muziek van Ravel, Ibert, Shostakovisch, Oude Spaanse liederen bewerkt door een Romantische Noorse componist Darømsgaard.