Aristos Quartet (Strijkkwartet) Zaterdag 25 november 2017

Een strijkkwartet is voor veel componisten hèt medium om de meest intieme ontboezemingen te kunnen verklanken. De intimiteiten en extremen die in Janáček’s ‘Intieme Brieven” weerklinken, zijn overweldigend. Geschreven vlak voor zijn dood verklankt hij op sublieme manier de 600 liefdes brieven die hij jarenlang aan zijn grote platonische liefde schreef, de 38 jaar jongere Kamila.

Evelien Jaspers, viool
Dmitry Ivanov, viool
Sylvain Dessane, altviool
Otto Bakker, cello

Het Aristos Quartet werd in 2008 opgericht door violiste Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal, met violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk.

Sinds september 2015 volgt het Aristos Quartet de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Aristos Quartet treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Naast het verzorgen van eigen programma’s deden ze al meerdere bijzondere projecten in samenwerking met de Dutch Don’t Dance Division en traden op samen met Tania Kross, Jean-Pierre Cnoops, Konstantyn Napolov, het Matangi kwartet, het Dudok kwartet, Lars Wouters van den Oudenweijer, Frans Douwe Slot, Paul de Leeuw en Ellen ten Damme.
In 2014 gaf het Aristos Quartet een bijzonder optreden voor onze koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco in Paleis ’t Loo tijdens de opening van de tentoonstelling over Grace Kelly.

Het Aristos Quartet werd door zowel het Kersjesfonds als het Prins Bernhard Cultuurfonds beloond met stipendia ter ondersteuning van hun studie en carrière.

Programma:

  • L. v. Beethoven – Op. 18 No. 6
  • F. Schubert – Quartettsatz
  • L. Janacek – Strijkkwartet No. 2 “Intieme brieven”

 

 

 

Direct bestellen