Lucie Horsch & Alexandra Nepomnyashchaya (Fluit & klavecimbel) ‘Kerstconcert’ Zaterdag 16 december 2017

“Opnieuw verdedigt deze jonge blokfluitiste vol zelfvertrouwen en met groot enthousiasme haar instrument waaruit zij klanken tovert die men misschien niet voor mogelijk hield.”

Klassik Akzente

De 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Op haar negende soleerde ze tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert, begeleid door het JeugdOrkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel, een optreden dat leidde tot een bijna nationale sensatie. Bij het Prinses Christina Concours in 2012 won Lucie Horsch de eerste prijs tijdens de nationale finale in Den Haag. In 2016 won Lucie Horsch de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award  die haar werd uitgereikt in aanwezigheid van Sir John Eliot Gardiner.

Ze kreeg uitnodigingen van de Festwochen Alte Musik in Innsbruck, het Norsjø Chamber Music Festival en het Manitoba Chamber Orchestra in Canada. Daarnaast trad ze op tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz (Zwitserland), het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht, het Internationaal Orgelfestival in Haarlem en het Festival van Vlaanderen in Gent. En in Maart 2017 debuteert zij in de Verenigde Staten van Amerika bij het Los Angeles Chamber Orchestra.

Lucie Horsch heeft een exclusief platencontract bij Decca Classics. Op haar debuut  CD speelt ze werken van Vivaldi, een componist met wie ze een speciale affiniteit heeft. De BBC Music Magazine schreef:

“fearsome virtuosity and superb technique. This is a disc to buy, and display in years to come as the start of a distinguished career”.

De NRC schreef: “overrompelend speelplezier, ontroerend pure klank”.

Alexandra Nepomnyashchaya is geboren in 1986 in Moskou. Toen ze vier jaar was begon ze haar studie aan de Gnessin Special Music School in Moskou. Haar docenten waren L. Grigoryeva en I. Alterman (piano) en O. Martynova (klavecimbel).

 

 

In 2004 vervolgde Alexandra haar studie aan het Nationaal Tchaikovsky Conservatorium in Moskou, waar ze clavecimbel en fortepiano studeerde bij O. Martynova en orgel bij A. Shmitov.

Sinds september 2010 studeerde Alexandra voor haar Masters Degree aan het Conservatoriun van Amsterdam bij Menno van Delft en Richard Egarr, waar ze in 2013 haar diploma behaalde. Momenteel studeert Alexandra aan de Hochschule für Musik und Theater München bij Prof.Christine Schornsheim voor haar solisten diploma.

Programma:

  • TELEMANN – Fantasia Nr. 3 in a
  • C.P.E. BACH – Sonata in g
  • LOEILLET – Sonata in c
  • DE BOISMORTIER – Sonata in e op. 91
  • COUPERIN –  „Le rossignol en amour“
  • ISANG YUN –  „Der Besucher der Idylle“
  • HÄNDEL – Sonata in F op.1/11 HWV 369
  • ISANG YUN – „Der Affenspieler“
  • COUPERIN – Concerto Nr.4 in e from “Concerts Royaux”
  • COUPERIN – “Le Tic-Toc-Choc ou les Maillotins”