zondagmiddag 26 januari 2025 Klarinetist Lars Wouters van den Oudenweijer met het Prisma Strijktrio

 

Klarinet Lars Wouters van den Oudenweijer met het Prisma Strijktrio

Janneke van Prooijen viool, Elisabeth Smalt altviool, Michiel Weidner cello  (“Aan de Donau”: Kókai, Kodály, Beethoven, Strauss, Hummel)
Lars is een opwindende muzikant om naar te luisteren. Met zijn warme en krachtige toon weet hij de harten van de luisteraars te raken. Hij maakte zijn debuut met een recital in het Amsterdamse Concertgebouw in 1999. De concertserie Rising Stars vertolkte hij in New York, Brussel, Wenen, Amsterdam, Athene, Keulen, Birmingham, Londen, Parijs en Stockholm en ook daarna is hij regelmatig te zien op de Internationale podia. Wouters van den Oudenweijer speelde met de strijkkwartetten Skampa, Ad libitum, Danel, Manderling en werkte samen met Altenberg Klaviertrio Wien.

Met het Prisma Trio speelde hij in het Wittgenstein Project met Folke Nauta. Prisma staat garant voor zeven eeuwen strijktriomuziek op het scherp van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineert Prisma de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen. Over aan de Donau: ‘Hoewel het water van de Donau weigert ook maar ergens blauw te worden is er nergens rijkere muziek geschreven dan langs de oevers van deze rivier. Van de onschuldige Hongaarse volksmuziek van Kókai tot de geïnspireerde heksenketel van Hummel.”

Programma: 

Aan de Donau:

  • Schubert Triosatz
  • Mozart Kwartet voor klarinet, viool, altviool en cello, naar Vioolsonate nr. 26
  • Gál Serenade voor klarinet en strijktrio
  • R. Strauss Variationen für Streichtrio über ‘Das Dirndl is harb auf mi’
  • Hummel Kwartet voor klarinet en strijktrio