zaterdagavond 7 januari 2023 Thomas Beijer (piano recital) uitverkocht

20 december speelde Thomas in het Concertgebouw Amsterdam bij de serie Meesterpianisten (zie recensie NRC) nu in de serie CruquiusConcerten, een concert dat u niet mag missen.

“Als geen ander ontlokt Beijer magische tederheid aan de piano”

In februari ontving pianist Thomas Beijer de Nederlandse muziekprijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. We zijn er trots op dat in de CruquiusConcerten het multi-talent (naast pianist ook componist, schrijver en tekenaar) Thomas Beijer komt spelen.

Uit het rapport van de Commissie Nederlandse Muziekprijs
Met zijn pianistische kwaliteiten als kern, waait Thomas Beijer met alle gemak uit naar verschillende uitingsvormen. Beijer is actief als componist, arrangeur, improvisator, presentator, tekenaar, animatiefilmer, schrijver, artistiek leider, maar toch vooral als kamermusicus en als solist. Hiermee ziet de commissie Thomas Beijer als een ‘uomo universale’ van vandaag, op de wijze waarop Leon Battista Alberti dat in de vijftiende eeuw omschreef. (…) Als luisteraar hoor je een begaafde en virtuoze pianist, maar Beijer verstaat daarnaast ook de kunst om de gedachtewereld van een componist, een zielsverwant, tot leven te wekken. Hij speelt het werk, maar laat ook het verhaal daarachter horen. Hieruit blijkt niet alleen zijn liefde voor de muziek, maar ook zijn toewijding en grote inlevingsvermogen.

Thomas speelt op zaterdagavond 7 januari 2023 om 20:15 uur : 

  • Schubert Six Moments Musicaux
  • Rudolf Escher – Arcana, suite voor piano
  • Manuel de Falla – Cuatro Piezas Españolas
  • Frédéric Chopin – Sonate nr. 3 in b mineur, opus 58