Zaterdagavond 18 januari De Stradivarius van Birthe

Birthe Blom violist op Stradivarius en pianiste Mirsa Adami en de stem van Ernestine Brikkenaar van Dijk (Bloch, Kreisler, Smetana, Hubay, Elgar, Poulenc)

Birthe Blom studeerde onder meer bij Herman Krebbers en studeerde cum laude af aan het Conservatoire de Lausanne. Zij treedt op in binnen- en buitenland, zowel in recitals als solistisch met orkesten, en werkte met dirigenten als Jurjen Hempel, Martin Panteleev en Jaap van Zweden. Haar gevoel voor muziek is zeer gevoelig. Ze projecteert een zeer uitzonderlijke en oprechte expressie in alles wat zij speelt. Ze heeft de ex-Paul Godwin-Stradivarius en de Sartory-strijkstok van Herman Krebbers in bruikleen gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Zij is het NMF daarvoor zeer dankbaar.

Mirsa Adami heeft haar sporen verdiend als zangcoach voornamelijk bij de Dutch National Opera Academy (DNOA). Kamermuziek heeft haar grote voorliefde “Het samen ademen en het verhaal ontvouwen in een Bartók sonate voor twee vleugels en twee slagwerkspelers … Het mooiste wat je met je collega musici kan beleven en dat samen met de wereld om ons heen.”

 

 

 

Ernestine Brikkenaar van Dijk schreef de biografie MAESTRO over het leven van Paul Godwin (1902-1982). Aan de hand van het door haar gevonden feitenmateriaal vertelt ze hierin het ontroerende en verbijsterende levensverhaal van deze violist. Met dit verhaal is de herinnering aan een van de meest veelzijdige muzikanten van de vorige eeuw aan de vergetelheid onttrokken. Tijdens dit concert zal zij zijn levensverhaal toelichten.

Programma

Birthe Blom en Mirsa Adami   “leven met een Stradivarius’,

Bloch, Kreisler, Smetana, Hubay, Elgar, Poulenc