Willem Brons piano zondagmiddag 14 februari

Bijna vijftig jaar lang leidde hij met een groot pedagogisch talent verschillende generaties pianisten op. Daarnaast gaf hij veel masterclasses en nam hij plaats in jury’s van belangrijke internationale concoursen. Hij is daarmee van onschatbare waarde geweest voor de pianomuziek in het algemeen en het voor het Conservatorium van Amsterdam in het bijzonder. Naast talrijke recitals heeft hij opgetreden met vele beroemde orkesten en heeft hij samengewerkt met grote dirigenten in binnen- en buitenland.

Dagblad De Gelderlander, 05-09-2003: “Willem Brons is allesbehalve een klavierleeuw. Hij is eigenlijk helemaal geen pianist in de strikte zin van het woord. Hij is een groot musicus. Virtuoze stukken zijn aan hem niet besteed. Hij is in de eerste plaats op zoek naar de essentie van de muziek en dat maakt een bezoek aan een van zijn concerten tot een bijzondere ervaring.”

Op het programma van vanmiddag staan ;

  • Bach                     Chromatische Fantasie en Fuga
  • Beethoven            Sonate in d klein, bijgenaamd de Tempest.
  • Brahms                 Intermezzo opus 118 nr.2
  • Chopin                  Barcarolle opus 60
  • Schubert               Sonate in A groot D959

Dit concert is gepland om 14:15 uur. Eventueel wordt dit ivm coronamaatregelen aangepast, er zijn dan twee concerten van 1 uur met aangepaste aanvangstijden.

Direct bestellen