vrijdagavond 17 maart 2023 bariton Florian Just (zang) en ensemble (cello fluit piano)

Éternelle Dualité  Liederen van Liefde en Oorlog

Vanavond gaan fluitiste Julie Moulin en cellist Stephan Heber samen met
bariton Florian Just en zijn vaste pianist Jan-Paul Grijpink op pad in een sprankelend Franstalig programma met liederen over liefde en oorlog. In alle mogelijke vocaal-instrumentale combinaties word je meegenomen naar het Frankrijk van de Middeleeuwen, de Romantiek en de 20ste eeuw. Laat je verleiden door Caplet’s onzichtbare fluit, hoor Karel de Grote dromen in Dallapiccola’s Rencesvals, laat je onderdompelen in Duparc’s ongrijpbare melancholie, Ravel’s exotische extravagance, Massenet’s aangrijpende hartstocht en Wagner’s francofiele patriottisme.

Componist/arrangeur Wijnand van Klaveren schreef voor dit ensemble een zevental nieuwe arrangementen die in dit concert voor het eerst live te horen zullen zijn.

Bariton Florian Just zingt met zijn ensemble van zijn door Luister met 10 bekroonde CD “Songs of Love and War”
Luister schrijft:
“Zelfs als de wereld in brand staat,is er altijd nog de verheffende schoonheid van de muziek…. Just zingt met zijn flexibele en warme stemgeluid, zijn natuurlijke expressiviteit en zijn uitstekende dictie de Franstalige songs. Ook de andere musici op fluit, piano en cello, spelen hun partijen vol liefde, vuur en overgave..”
Radio Klassiek (Lex Bohlmeijer):
” Extreem spannende liederen, bijzonder mooi
uitgevoerd…het is de kleurenpracht die zo geweldig is op deze CD”
Een unieke kans om bariton Florian Just en ensemble live te horen.