Vespucci Strijkkwartet vervangt Ekman Strijkkwartet

Helaas heeft het Ekmanstrijkkwartet op het laatste moment moeten afzeggen voor dit concert. Gelukkig heeft de stichting een fantastisch strijkkwartet gevonden die graag “der Tod und das Mädchen” voor u komt spelen.

Vespucci-Strijkkwartet

Het Vespucci strijkkwartet werd in december 2009 opgericht door 4 jonge musici, die elkaar ontmoeten bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / het Nederlands Kamerorkest. Inmiddels spelen zij op vele podia in Nederland en Duitsland, en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival Thorn, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn.

Lisanne Soeterbroek (viool) sloot haar Master examen af met een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths.

Laura Oomens (viool) werd te Middelburg geboren als dochter van een pianiste en een violist. Opgroeiend in Duitsland begon Laura op vierjarige leeftijd viool te spelen onder leiding van haar vader. Hierna kreeg zij les bij Herman Krebbers, Uwe-Martin Haiberg en David Takeno. Van 2007 tot 2010 was Laura als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest

Stephanie Steiner (altviool) volgde haar Bachelor en Masterstudie in Den Haag bij M. Biesta en R. Ephrat en een Post Graduate Study aan het Mozarteum in Salzburg bij Professor Thomas Riebl.

De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Samen met zijn ensembles kreeg hij diverse kansen om intens gecoacht te worden door het Cleveland Quartet en het Julliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in onder andere Boston en New York. Sinds 1994 woont hij in Nederland, waar hij zich toelegde op de barokcello bij Jaap ter Linden.

Zij spelen vrijwel hetzelfde programma als het Ekman strijkkwartet:

Felix Mendelssohn Bartholdy – Piece for string quartet opus 81
Mozart – Dissonanten kwartet
Schubert – D 810 “Der Tod und das Mädchen”

Direct bestellen