Trio Rodin (pianotrio) Zaterdag 27 oktober 2018

Foto: Merlijn Doomernik

Carles Puig (viool) Esther Garcia (cello) George Mengotti (piano) vormen samen het Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment.
Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het “Concertgebouw” te Amsterdam, “Vredenburg” in Utrecht, “Muziekgebouw” in Eindhoven en “De Toonzaal” in Den Bosch. Ook traden zij op verschillende festivals op zoals “Het Grachtenfestival” te Amsterdam, “Festival Mas i Mas” in Barcelona, “Festival de Musica de Cámara Monteleón” (Spanje), “Kilkenny Music Festival” (Ierland).

De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen zoals “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs), “Josep Mirabent i Magrans” in Sitges (2e prijs). Bovendien zijn zij de winnaars van de Storioni Festival Prijs 2013 in ’s Hertogenbosch, en naar aanleiding daarvan hebben ze gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Tevens waren zij finalisten op andere concoursen, waaronder het “X Internationale Concours Ecoparque de Trasmiera” in Arnuero, Santander en “XXIII Paper de Música de Capellades” in Barcelona. Bovendien, hebben zij pas de “Publieksprijs 2016” in Almere gewonnen.

Zij spelen:

  • Haydn – Piano trio Hob. XV/31 in Es klein
  • Shostakovich – 5 stukken voor 2 violen en piano
  • Senderovas – Song & dance
  • Mendelssohn –  Pianotrio no.1 op. 49