Osiris Trio (piano trio) 17 januari (uitverkocht)

Osiris-Trio

 

Het Osiris Trio staat gelijk aan “Kamermuziek op Topniveau”, met Ellen Corver (piano), Peter Brunt (viool) en Larissa Groeneveld (cello).

Luister naar het jubileumconcert op 30 november 2013 in het muziekgebouw aan het IJ:


Zij spelen:

* Beethoven op.70 no. 2
* Bob Zimmerman
“Cinq ou six Bagatelles brillantes”
geschreven voor het Osiris Trio , 2014
* Ravel – Pianotrio

 

Over Bob Zimmerman’s nieuwe compositie:
“Het zijn geen vijf bagatellen, het zijn geen zes bagatellen maar het zijn vijf of zes bagatellen”, vervolgt Zimmerman cryptisch. “Het duurde lange tijd voordat ik een duidelijk beeld had van wat ik wilde schrijven. Toen dat beeld er eenmaal was, ging het componeren razendsnel. Aan de ‘achterkant’ is het een listig gecomponeerd stuk, intrigerend, rekenkundig stevig dichtgetimmerd, ik heb het haast wetenschappelijk uitgedokterd. Voor de luisteraar heeft het echter een hoge amusementswaarde, het klinkt geestig, virtuoos, lichtvoetig.”

Walt Disney
“Het is ingenieuze muziek, maar daar heeft niemand last van”, zegt Peter Brunt, violist van het trio. “Om te spelen is het ongekend ingewikkeld, om naar te luisteren heerlijk licht. Het brengt mij in Walt Disney-sferen, maar toch is het een puur klassiek meesterwerkje.”

De Nieuwe Wildernis
Bob Zimmerman is als componist en arrangeur betrokken bij talloze theater-, televisie-, cd- en filmproducties. Zo schreef hij het arrangement van de tango Adiós Nonino, die door Carel Kraayenhof gespeeld werd op het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Hij is één van de vaste arrangeurs van het Metropole Orkest en componeerde de soundtracks voor onder meer de Nederlandse speelfilms Tirza en Süskind. Ook de filmmuziek van De Nieuwe Wildernis is van zijn hand.