Maria Milstein viool en Mathieu van Bellen viool zondagmiddag 10 januari 2021

Voor het derde jaar op rij komt violiste Maria Milstein een optreden verzorgen bij de Cruquiusconcerten. Op deze middag speelt zij samen met violist Mathieu van Bellen. Zij brengen een programma met onder meer sonates voor twee violen van de Belgische componist Eugène Ysaÿe en de Russische componist Sergei Prokofiev.
Van Bellen en Milstein zijn jonge en veelbelovende musici met een stevig internationale reputatie en afgelopen jaar hebben zij de muziek die ze vanavond gaan spelen op cd gezet. Redacteur Gijs van Maanen beluisterde de cd ‘Sonatas for two violins’ van Maria Milstein en Mathieu van Bellen en schreef als commentaar:
“Het repertoire voor twee violen zonder begeleiding is veel kleiner dan dat van een meer ‘conventioneel’ duo zoals viool en piano. De Sonates for Two Violins van Prokofiev, Górecki en Ysaÿe zijn meesterwerken met een fascinerende klankwereld die deze beperking doet vergeten”.

Zij spelen:

  • Prokofiev – Sonate voor 2 violen op.56
  • Gorecki – Sonate voor 2 violen (1957)
  • Bartok – selectie uit “44 Duo’s voor 2 violen”
  • Ysaye – Sonate voor 2 violen (1915)

Dit concert is gepland om 14:15  uur. Eventueel wordt dit ivm coronamaatregelen aangepast, er zijn dan twee concerten van 1 uur met aangepaste aanvangstijden.

Direct bestellen