Maria Milstein viool en Mathieu van Bellen viool zondagmiddag uitgesteld naar een nog onbekende datum.

 

Dit concert wordt uitgesteld. Binnenkort meer informatie over een nieuwe datum. 

Voor het derde jaar op rij komt violiste Maria Milstein een optreden verzorgen bij de Cruquiusconcerten. Op deze middag speelt zij samen met violist Mathieu van Bellen. Zij brengen een programma met onder meer sonates voor twee violen van de Belgische componist Eugène Ysaÿe en de Russische componist Sergei Prokofiev.
Van Bellen en Milstein zijn jonge en veelbelovende musici met een stevig internationale reputatie en afgelopen jaar hebben zij de muziek die ze vanavond gaan spelen op cd gezet. Redacteur Gijs van Maanen beluisterde de cd ‘Sonatas for two violins’ van Maria Milstein en Mathieu van Bellen en schreef als commentaar:
“Het repertoire voor twee violen zonder begeleiding is veel kleiner dan dat van een meer ‘conventioneel’ duo zoals viool en piano. De Sonates for Two Violins van Prokofiev, Górecki en Ysaÿe zijn meesterwerken met een fascinerende klankwereld die deze beperking doet vergeten”.

Zij spelen:

  • Prokofiev – Sonate voor 2 violen op.56
  • Gorecki – Sonate voor 2 violen (1957)
  • Bartok – selectie uit “44 Duo’s voor 2 violen”
  • Ysaye – Sonate voor 2 violen (1915)

Dit is een zondagmiddagconcert

NB Zolang de corona maatregelen van toepassing zijn worden de concerten gesplitst in twee concerten van 1 uur.
De concerten zijn om 14 uur en 16 uur. In beide concerten wordt hetzelfde programma uitgevoerd. Zodra de maatregelen niet meer nodig zijn wordt dit weer een concert dat om 14:30  uur begint. Uw gekochte kaartje blijft dan geldig !