Maria Milstein & Nathalia Milstein (viool / piano) Zaterdag 12 november 2016

161112 Milstein

“The mature mastery of Maria Milstein amazes”

Maria Milstein is bij de CruquiusConcerten bekend als de violiste van het van Bearle Trio, dit succes was reden om haar uit te nodigen voor een concert samen met haar zus Nathalia.

“A cultivated, refined musician, confident in all repertoires »« …Maria Milstein emerges as an original and accomplished musician, … full of inspiration and fervor.”

“A magnificent musician.”

(La Libre Belgique)

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze ‘Artist in Residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde.

Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen zoals het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland, evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuse Borletti-Buitoni Trust Fellowship.

Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Het trio heeft de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon gekregen, en heeft in Nederland zowel het Vriendenkrans Concours als de Kersjes Prijs gewonnen.

Sinds september 2014 is Maria als docente aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden.

Nathalia Milstein (1995) begon op jonge leeftijd (4 jaar) met pianolessen van haar vader Serguei Milstein. Ze gaat naar het Conservatorium van Genève of Music in 2009.

In 2015 behaald ze de 1e prijs op het 10e International Piano Competition in Dublin.

“Outstanding interpretative talent, innate standard of sound,splendid sense of style, incredibly lithe pianism and virtuosity”
Elena Ashkenazy

Maria en Nathalia Milstein, afkomstig uit een muzikale familie,  brengen een prachtig ‘Frans programma’ met werken van

  • Pierné,
  • Ravel,
  • Debussy en
  • Saint-Saëns.