Maarten Engeltjes (ziek) vervangen door Keren Motseri 13 december

Portrait 4

 

Helaas ..
moeten wij meedelen dat countertenor Maarten Engeltjes wegens ziekte het concert van morgenavond zaterdag 13 december heeft moeten afzeggen.
Maar..
Samen met luitist Mike Fentross hebben we er alles aan gedaan om u een mooi en vergelijkbaar programma te kunnen bieden. De Israëlische sopraan Keren Motseri (o.a. bekend van het festival Oude Muziek) zal Maarten vervangen. Samen met dezelfde luitist Mike Fentross brengen zij een prachtig vergelijkbaar programma met muziek van Monteverdi, Kapsberger, Piccini en Frescobaldi.Wij zijn blij dat wij op korte termijn u een zo goed alternatief kunnen bieden. Natuurlijk kunnen wij voorstellen dat u net als wij teleurgesteld bent dat het concert met Maarten Engeltjes niet door kan gaan. Als u wilt dan kunt u uw kaartje annuleren door een mail te sturen aan jeroen@cruquiusconcerten.nl, dan worden de kaartjes vergoed.Wij hopen u morgen toch te mogen verwelkomen en wensen u dan een mooi concert.
—————————————————————————————————————

De Israëlische sopraan Keren Motseri studeerde cello en sloot haar doctoraal biologie summa cum laude af. Ze studeerde zang  op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Rita Dams, Barbara Pearson en Diane Forlano, waarna ze haar Masteropleiding voltooide aan de Dutch National Opera Academy.

Keren zingt concert- en operarepertoire van de Renaissance tot en met de 21ste eeuw. Enkele van haar meest opvallende voorstellingen waren met de Nederlandse Bachvereniging (met dirigenten Richard Egarr en Jos van Veldhoven), het Residentie Orkest (Jaap van Zweden), het Asko/Schönberg (Reinbert de Leeuw en Etienne Siebens), het Radio Filharmonisch Orkest (Peter Eötvös) en MusikFabrik (Daniel Reuss).

Ze wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals als het Holland Festival in Amsterdam, Festival d’Automne à Paris, Sacrum Profanum Festival in Krakow, het Oude Muziekfestival in Utrecht en het Festival de Musica Antiga in Barcelona.

Keren heeft  als veelgevraagd vertolker van hedendaagse muziek in Europa gewerkt met componisten als Kaija Saariaho, Steve Reich, Pascal Dusapin, Louis Andriessen en Michel van der Aa.

Op het operatoneel heeft Keren rollen gezongen bij onder meer La Monnaie in Brussel, het Aix-en-Provence Opera Festival en de Nationale Reisopera. Ze zingt in voorstellingen met werk van onder meer Handel, Mozart, Offenbach en Smetana, maar is ook actief in het hedendaagse repertoire van bijvoorbeeld Pascal Dusapin, George Benjamin, Klaas de Vries en Oscar Bianchi.

Enkele van haar meest recente optredens waren haar debut op het Aix-en-Provence Opera Festival als Lei in de opera Passion (Dusapin, met Ensemble Modern en dirigent Franck Ollu), Vita in de wereldpremière van Wake (Klaas de Vries, libretto David Mitchell), A Young Woman in the Night in de wereldpremière van Thanks to my Eyes (Bianchi, libretto en regie Joël Pommerat) en Into the Little Hill (Benjamin). Enkele van deze rollen werden speciaal voor haar stem geschreven.

Keren Motseri – Sopraan

&
Mike Fentross – Luit/theorbe
Programma
G. Kapsberger Toccata arpeggiata/ canario
G. Frescobaldi  Se l’aura spira
G. Frescobaldi  Aria di passacaglia
G. Kapsberger   Kapsberger/colascione
Avrila mia

Luigi Rossi Aria’s van Euredice
(1597-1653)

G. Kapsberger Capona

Tarquinio Merula Ninna nanna
(1595-1665)
A. Piccinini Ciaconna/gagliarda
Giovanni Sances Accenti queruli
(1600-1679)

Aless. Piccinini Partite sopra la romanesca
Sigismondo d’India Piangono al pianger mio
(1582-1629)

C. Monteverdi Si dolce e’l tormento
Quel sguardo sdegnosetto

 

 

Direct bestellen