Klára Würtz (Piano solo) Zaterdag 14 oktober 2017

“Klára speelt Mozart met levendigheid en pure opwinding, tegelijkertijd met een fijnheid die zo mooi en zeldzaam is…..!”

Klára Würtz werd geboren in Budapest/Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Zij debuteerde als pianosoliste  op 10 jarige leeftijd  in Japan, Italië en Griekeland op tournees van het Hongaarse Kinderkoor van Radio en Televisie .

Op 20 jarige leeftijd won zij de 1e prijs van het Ettore Pozzoli Pianoconcours in Milaan en was finaliste in het GPA Internationaal Piano Concours in Dublin. Vanaf 1991 stond Klára onder contract bij Columbia Artists Management, New York en speelde honderden concerten in 38 verschillende staten van Amerika waaronder op het Ravinia Festival in Chicago en Kennedy Centre in Washington D.C. maar ook in Canada en Europa, o.a. met het Tsjechisch Philharmonisch Orkest/Jiri Belohlavek.

In het Mozart-jaar 2006 werd zij uitgenodigd voor een Mozart recital tijdens de prestigieuze Salzburger Festspiele.

Als kamermusicus is zij zeer actief, zij maakt deel uit van Klaviertrio Amsterdam, met wie zij jaarlijks een serie concerten in de USA geeft (het concert in Washington in 2009 werd door de Washington Post “the best chamber music concert of the year” genoemd). Zij vormt een duo met celliste Timora Rosler met wie zij de Beethoven cellosonates opgenomen heeft en speelde samen met violisten als Janine Jansen, Emmy Verhey en Dmitri Makhtin. Zij nam meer dan 30 cd’s op. Haar opname van de Mozart pianosonates is al 15 jaar een referentie-opname. De opname uit 2012 van de Beethoven vioolsonates met de jonge Hongaarse topviolist Kristóf Baráti oogstte internationaal de hoogste lof (een belangrijke Duitse krant noemde het de “tot op heden de beste opname ooit”). In de zomer van 2012 gaf ze  concerten en masterclasses in Indonesië. Klára woont met haar familie in Amsterdam en is hoofdvak docente aan het Utrechts Conservatorium.

Programma:

  • Mozart – Rondo in a
  • Beethoven – Andante Favori
  • Mozart – Sonata in F groot
  • Beethoven – Pathetic Sonata  c klein op 13
  • Mozart – Fantasia en Sonata in  in c klein

Dit concert is uitverkocht