Joris van den Berg & Martijn Willers (Cello – piano) Zaterdag 14 april 2018

 

 

 

 

“Wat een feest om naar te luisteren”. (Jury van Dutch Classical Talent)

 Joris van den Berg en Martijn Willers werkten voor het eerst samen in 2006, tijdens de voorbereiding voor het 1e Nationaal Celloconcours 2006. Nadat het concours met een 1e prijs voor Joris werd afgesloten besloten de jonge musici samen te blijven werken.

Joris perfectioneerde zijn stijl met studies in Manchester en Keulen. Hij wordt gekarakteriseerd als een ware artiest met een persoonlijke klank, een intelligente en warme muzikaliteit, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument.

Martijn studeerde in Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuijken. Als solist won hij in maart 2006 de SNS Reaal Fonds Masterclass Prijs in de Finale van het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Al tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in kamermuziek.

Samen speelden Joris van den Berg en Martijn Willers onder andere in het Concertgebouw, Amsterdam, Vredenburg, Utrecht en vele andere zalen in Nederland. In 2008 was het duo prijswinnaar bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach, Oostenrijk.

Het duo werd voor het seizoen 2013-2014 geselecteerd voor de finale van Dutch Classical Talent Tour & Award, met als onderdeel een tournee van 11 concerten langs de grootste podia van Nederland. In de finale in mei 2014 won het duo de Dutch Classical talent Award.
In oktober 2013 werd de eerste cd met het thema ‘Dialogo’ uitgebracht, met cellosonates van Prokofiev en Britten en ‘Grave’ van Lutoslawski. Deze cd werd in de pers zeer lovend ontvangen.
In juni 2014 maakte het duo een zeer succesvolle tournee door China met 11 concerten in belangrijke concertzalen in o.a. Beijing, Shanghai en Xiamen.

In het zoeken naar de muzikale waarheid en de muziek tot het uiterste uitdiepen vinden Joris en Martijn in elkaar ideale collega’s. Met hun energieke en doorleefde concerten, spontaan maar doordacht spel en zichtbaar plezier in de muziek veroveren ze de harten van vele luisteraars.

Joris van den Berg en Martijn Willers vieren hun 10-jarig bestaan met cellosonates van L. van Beethoven. Nummer 2, 3, 4 en 5.