Horus Trio (klarinet, cello en piano) Zaterdag 22 oktober 2016

161022 Horus

Het Horus Trio is vernoemd naar de zoon van Osiris.

Over de leden van het Horus Trio

Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer (1977) studeerde aan The Juilliard School for Music te New York. In 1999 debuteerde Lars met een recital in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2001-2002 verzorgde hij in de Rising Stars Concertserie met zeer veel succes recitals in New York en op de grote Europese concertpodia. Hij kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut.

Larissa Groeneveld, onthoud die naam’, schreef Le Figaro al in 1995. In de loop der jaren heeft zij vaste ensembles gevormd, met pianist Frank van de Laar, het Osiris Trio en met harpiste Gwyneth Wentink. Ze concerteerde met onder andere Giora Feidman, Natalia Gutman, Herman Krebbers, en Giovanni Sollima.

In 1988 was Ellen Corver medeoprichter van het Osiris Piano Trio. Gedreven door nieuwsgierigheid heeft het trio meer dan twintig nieuwe stukken laten schrijven voor piano trio. Sinds 1994 is ze verbonden als hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en wordt ze regelmatig gevraagd voor het geven van masterclasses

Op het programma staan:

  • M. Tacjevic – 7 Balkandansen,
  • G. Fauré – Trio Op.120 en
  • L. van Beethoven – Trio Op. 38

Hier een korte impressie van Lars (andere samenstelling)