Felicia van den End & Ysaÿe Trio Zaterdag 25 februari 2017

“Het Ysaÿe Trio speelt met overtuiging, vakmanschap en met liefde. Prachtig!”

170225 YsayeStringTrio_foto door AlexandraHunts_nieuw_II 170225 End_Felicia_nieuw_foto_HesterDoove

Opgericht in 2006, het Ysaÿe Trio bestaande uit Rada Ovcharova (viool) Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello) treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Het trio heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt en verscheen onder anderen in het programma ‘Vrije Geluiden’.

Op 12-jarige leeftijd werd Felicia van den End aangenomen in de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar zij studeerde bij Abbie de Quant.

In 1997 en 1998 behaalde zij de 1e prijs bij het Nationaal Fluitconcours. In 2003 won zij de eerste prijs bij het nationaal concours ‘Stichting Jong Muziektalent Nederland’ en werd zij verkozen tot ‘Jong Muziektalent van het jaar 2002’.
In 2003 overtuigde zij de jury van het Prinses Christina Concours en won de eerste prijs in de Nationale Finale, wat resulteerde in een optreden in Carnegie Hall, New York.

PROGRAMMA

Wolfgang Amadeus Mozart                     Fluitkwartet in D gr.t. KV 285

Paul Ben Haim                                        Serenade voor fluitkwartet

Max Reger                                               Serenade voor fluit, viool, altviool opus 141a
François Devienne                                  Fluitkwartet in G gr.t. opus 66