Doris Hochscheid & Frans van Ruth (Cello – piano) Vrijdag 9 maart 2018

Let op concert is op vrijdag

 

 

  “… schitterende musici die elke overweging over speelstijl irrelevant maken.”

Doris Hochscheid studeerde af met onderscheiding bij Dmitrij Ferschtman in Amsterdam en volgde daarna lessen bij Melissa Phelps in Londen en bij Philippe Muller in Parijs. Tot tweemaal toe werd zij onderscheiden met de ‘Prize for an outstanding cellist’ tijdens het Tanglewood Festival in de Verenigde Staten.

Bij Asko|Schönberg, waarvan zij sinds 1996 lid is, soleerde zij verschillende keren, onder andere in het Celloconcert van Ligeti en in de wereldpremières van voor haar geschreven celloconcerten van Dimitri Andrikopoulos, Martijn Padding, Chiel Meijering en Seung-Won Oh. Zij trad op in binnen- en buitenland en maakte een groot aantal cd’s.

Met pianist Frans van Ruth heeft zij in de loop der jaren een repertoire van meer dan honderdtwintig stukken opgebouwd, reikend van de gambasonates van J.S. Bach tot een groeiend aantal speciaal voor hen geschreven stukken.

De afgelopen acht jaar hebben zij een aantal bijzondere activiteiten ontwikkeld ten behoeve van de Nederlandse cello-pianoliteratuur. De belangrijkste daarvan is het cd-project Dutch Cello Sonatas. Voor het Duitse fijnproeverslabel MDG werden zeven cd’s opgenomen, die in binnen- en buitenland meermaals werden onderscheiden, in 2016 met de grote internationale prijs ECHO Klassik.

Programma:

  • Richard Strauss – Cellosonate
  • Hans Kox – Cello sonate
  • Hans Kox – Cello solo
  • Hendrik Witte – Cellosonate