Birthe Blom & Daniël Kramer(viool / piano) 8 oktober

birthe   daniel-kramer

Dit concert komt tot stand in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF).

logo2nmf“Dankzij het NMF kan ik me continue verder ontwikkelen als musicus en dat weer meenemen en verder geven aan het publiek, collega’s en leerlingen.”

 

Het concert was gepland met violiste Carla Leurs. In verband met haar zwangerschap moet zij het rustig aan doen en geeft zij geen concerten meer. Heel blij zijn wij met de vervanging door de geweldige violiste Birthe Blom.

Op 13-jarige leeftijd werd Birthe Blom toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze bij Jan Repko en Lex Korff de Gidts. Daarnaast volgde Birthe geregeld lessen bij Herman Krebbers.

Bij haar ontwikkeling werd Birthe tijden shaar opleiding aan het Conservatorium in Amsterdam extra begeleid door de Voorziening van Excellerende Jonge Musici, een gesubsidieerde ondersteuning voor bijzonder talentvolle studenten.

Door een internationale jury werd zij als enige violiste van het Conservatorium van Amsterdam toegelaten tot het Fonds voor Jonge Meesters, dat ondersteuning gaf in de vorm van extra facititeiten.

Vanaf 2004 studeerde zij in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne bij de wereldberoemde violist Pierre Amoyal. In 2007 heeft zij daar cum laude en eindcijfer 10 haar Diplôme de Soliste behaald.

Birthe vervolgde haar opleiding aan het Conservatoire de Lausanne als postgradstudente. In 2009 sloot zij deze tweejarige opleiding af, opnieuw met een unaniem toegekend eindcijfer 10 en cum laude. lees verder

Zij bespeelt de ex-Paul Godwin Stradivarius en de Sartorystrijkstok van Herman Krebbers haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Lees over de stradivarius waarop Birthe speelt (van het NMF) lees meer 

Zij spelen o.a.

  • Beethoven sonate 8 in G groot
  • Poulenc sonate voor viool en piano
  • Debussy images uit boek 2
  • Szymanovsky Roxanna’s song
  • Ravel sonate voor viool en piano