Belinfante strijkkwartet 20 februari uitgesteld naar een nog onbekende datum

foto Foppe-Schut

Dit concert is uitgesteld naar een nog onbekende datum

Het kwartet werd opgericht in 2016 en heeft sindsdien veel opgetreden in Nederland en heel Europa. Recente optredens zijn in de Spiegelzaal en bij Podium Witteman. Momenteel zijn zij Quartet in Résidence aan de String Quartet Academy in Amsterdam.

Het Belinfante Quartet is vernoemd naar Frieda Belinfante; de eerste vrouwelijke dirigente in Europa, celliste en groot inspiratie. De leden van dit strijkerskwartet hebben elkaar ontmoet aan het einde van hun opleiding aan Fontys Academy of Music and Performing Art (Conservatorium) in Tilburg en sindsdien zijn ze verbonden in hun liefde en passie voor kamermuziek.
De muzikanten hebben in Schotland, Engeland en Spanje gewoond, maar gelukkig kruisten hun wegen in Nederland en kunnen we nu van hun gebundelde talent genieten.

Het strijkkwartet bestaat uit

  • Olivia Scheepers, viool
  • Fiona Robertson, viool
  • Sophie Vroegop, altviool
  • Pau Marquès i Oleo, cello

Zij spelen:

  • L. van Beethoven – Op 59 no. 3
  • M. Ravel – Kwartet in F.

NB Zolang de corona maatregelen van toepassing zijn worden de concerten gesplitst in twee concerten van 1 uur.
De concerten zijn om 19 uur en 21 uur. In beide concerten wordt hetzelfde programma uitgevoerd. Zodra de maatregelen niet meer nodig zijn wordt dit weer een concert dat om 20:15 uur begint. Uw gekochte kaartje blijft dan geldig !

Direct bestellen