15 jaar CruquiusConcerten Crowd Fund Actie

27 februari 2017
Geen reacties

Een nieuwe compositie voor de Haarlemmermeer Cruquius Museum en de CruquiusConcerten.

In het seizoen 2018-2019 bestaan de CruquiusConcerten 15 jaar: een goed moment om een speciale compositieopdracht te geven aan een van de belangrijke Nederlandse componisten Roel van Oosten. De opdracht luidt “het componeren van een klassiek pianotrio voor het Osiris Trio met als inspiratiebron Cruquius Museum en het droogmalen van de Haarlemmermeer.”

Klik op onderstaande foto voor het starten van de film; 

Het Osiris Trio verzorgt  sinds de start van de CruquiusConcerten een of twee concerten in de serie CruquiusConcerten en is op deze wijze op een bijzondere wijze verbonden aan de CruquiusConcerten. In 2015 voerden zij het werk American Dances van Roel van Oosten uit, reden voor het bestuur van de CruquiusConcerten om bij  Roel van Oosten te informeren naar de mogelijkheid voor een speciale compositie-opdracht.

In 2018 zal de Cruquius Museum een grote vernieuwbouw ondergaan, de nieuwe compositie zal ook gebruikt worden bij de heropening van het Museum.

Roel van Oosten heeft het museum bezocht en is onder de indruk van dit werelderfgoed. De prachtige techniek, de beweging van de machinerie, de loop van het water, de strijd tegen het water, de opoffering die nodig is voor de droogmaling; veel inspiratie voor een prachtig nieuw werk. Voor een biografie van Roel van Oosten verwijs ik graag naar de zijn website.

 

Het Osiris Trio heeft direct zeer positief gereageerd en ook aangegeven dat zij dit nieuwe werk “Cruquius piano Trio” zeker willen uitvoeren en ook zeker elders zullen programmeren.  Zie ook de website van het Osiris Trio

 

De CruquiusConcerten zijn na bijna 15 jaar concerten in Cruquius Museum een belangrijk podium geworden voor kamermuziekconcerten in de Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Zowel pers als publiek prijzen de locatie en de keuze van topmusici. Ieder seizoen is er een gevarieerd programma met kamermuziek op internationaal topniveau. Dit gecombineerd met de mooie akoestiek in de zaal en de directe interactie tussen publiek en musici, maken ieder concert weer een bijzondere gebeurtenis.

Wat kunt u doen; steun ons.

Via deze crowdfund hebben wij €2.500,= ontvangen. De gemeente Haarlemmermeer heeft €2.000 bijgedragen. zie uitreiking hier

U kunt ons nog steeds steunen:

Stort uw bijdrage op rekening
NL63 RABO 0116.470.992 tnv CruquiusConcerten, ovv donatie,

Dit project wordt ondersteund met een financiële bijdrage door: